Wednesday, December 31, 2008

LA MULTI ANI !

La Multi Ani!
La Multi Ani!
La Multi Ani!
.............

.............

La Multi Ani 2009!

Ultima zi.

Esti trezit de dimineata de sunetul ciocanelor, gospodine harnice pregatesc snitelele in timp ce sotii lor sunt ocupati sa puna in functiune rabla din parcarea blocului, e cam frig dimineata asta, e nevoie sa turezi dacia mostenita de la tata, la cel putin 5000 de ture, daca prinde atata si trebuie sa o tii asa cel putin juma de ora pana te asiguri ca te-a injurat toata lumea pe o raza de cateva sute de metri.
Injurand bunele obiceiuri de sarbatori, ma taresc sa mai "termin" din mancarea cu care am umplut frigiderul de Craciun si constat cu surpindere ca e cazul sa fac o vizita la alimentara. Nu e rau...
Vecina isterica urla la pruncul de 3 ani, scorpia draq, o sa plangi tu peste 10 -15 ani cand o matura cu tine pe jos. Beau un pahar mare de lapte si las un ragait de sfarsit de an, pana si eu sunt surprins de sunet, vecina are brusc un moment de liniste si imi imaginez eu un impuls de a lua pruncul in brate. :)
RDS o cam suge again... dau sa ma conectez la servici, aceeasi poveste, inteleg sa mearga ca porcul in alte retele, e frig afara, or inghetat robinetele, dar in propria retea ?
Of of... viata la bloc.

Ei hai ca nu e chiar asa de rau, probabil ca daca prietena nu ar fi la servici nu as fi atat de "blue".


Sunday, December 28, 2008

After Christmas

Cred ca m-am ingrasat - replica "prinsa" de la toata lumea.
Adevarul e ca romanu' mananca bine sau hai sa ne exprimam mai in ton cu "analizele" de pe la tembelizor, mult! Daca fac un calcul la cata mancare am avut in frigider in ajun si cata am acuma... da asa e.
Ciudat e ca in UE avem unul dintre cele mai mici venituri dar cumva reusim sa batem recordurile la cumparaturi, sa mancam mai mult decat "average european" si sa ne si rupem in distractii noaptea prin birturi.
Cool. Inca un "Craciun Fericit" bifat pe raboj.

Wednesday, December 24, 2008

Craciun Fericit!

Fericire, pace, intelegere si multa dragoste tuturor!

Craciun Fericit !

Fara vrajeala cu dusmani si prieteni =)) .

Monday, December 22, 2008

Prezentare de moda

Saptamana trecuta am fost la o prezentare de moda.
Evenimet monden, lume buna, toale festive, artisti si mai ales artiste, spectacol si deconectare.
Am mers pentru ca unul dintre creatori e un amic din sat, ma rog... nu il fac taran si pe el acuma dar are bunici acolo si era prezent destul de des prin zona, etc.


Mi-a placut atmosfera, multa lume tanara, dezinhibata, ca deh... asa sunt artistii astia. Am avut ocazia sa mai schimb o vorba cu baietii din sat si sa remarc ca imi lipsesc oarecum "prostiile" de acasa.
Prezentarea in sine, desi oganizata si pusa la punct de Horia si Alina, a fost la un inaltime, cel putin nu s-au facut de ras cum au obiceiul astia de pe la baluri studentesti sau mai stiu eu ce eveniment monden. Creeatiile mi s-au parut originale si oarecum excentrice, dar nu extravagante, fiind "purtabile" pe strada sau la ocazii fara sa faca valva, cu unele mici exceptii.
Ce nu mi-a prea placut a fost prezentatoarea care citea ceva discurs si se mai si incurca la el, pre multi termeni specifici facultatii de arte, probabil potriviti pentru o comisie de evaluare de acolo dar cam deplasata in situatia respectiva.
Puch'ul de dupa a fost tare bun, pacat ca modele au ajuns tarziu si au prins numai gozurile de pe fund... da' oricum asa si trebuie, sa se mentina in forma si sa nu se "abureasca" la evenimente sa pateasca ceva ... :P

Alte poze , mai artistice .

Horica si Alina, respectele mele!
ps: nu uitati sa ma mai invitati si data viitoare. :D

Thursday, December 18, 2008

"Mere tranvaiele!!!"

Mare minune... oricum nu le puteau tine in garaje la nesfarsit.
Bine ca s-a rezolvat. Bolo cica a fost indus in eroare in legatura cu salariile oamenilor, lol . Ce e si mai bine e ca a "gasit" o sursa pentru primele de sarbatori, o discrepanta de doar 1.5 miliarde de lei vechi in estimarea costului unei lucrari... care probabil ar fi trecut neobservata asa... stim noi cum.
O rezolvare "romaneasca" .
Hai Bolo!!
:D

Tuesday, December 16, 2008

Despre protestele din ultimele zile

Se da situatia urmatoare :



se vede clar ca politai's pe gheata , au morcov, si lista de exemple poate continua, ca doar au fost si la stiri la ore de maxima audienta.

Apoi ajungem la situatia urmatoare :
pe la jumatate incepe sa devina interesant



Ne arata ca se poate. Ca se pricep sa imobolizeze, sa puna catuse, cu alte cuvinte sa impuna ordinea pentru calmarea spiritelor incinse. Oare soferii impertinenti, criminali chiar care fug de la locul accidentului de ce nu sunt tratati asa ?

Ce sa mai zicem ?
Am luat si luam muie ca deh... capul plecat sabia nu il taie dar totusi data fiind pozitia aplecat au loc alte actiuni. In ultimele saptamani am luat-o urat si pe fata, odata cu taxa anuntata imediat dupa alegeri ca doar nu or avut sange in ei sa o anunte mai devreme, aveau nevoie de votul prostimii, cu pensiile promise si apoi amanate, cu salariile profesorilor, cu "Stolo" premier si apoi schimbat cu Boc , etc.
Asta in conditiile in care popoarele de langa noi (ungurii revoltati din cauza unui premier care a recunoscut ca a mintit, grecii care in prezent fac o minirevolutie), protesteaza violent din motive mai "lejere" decat o taxa vadit incorecta care taie la greu in buzunarul romanului.
Noi astia tineri putem acuza linistit parintii ca nu au facut nimic sa ne scape de comunism mai repede, ca noi oricum acceptam muia asta democratica deja de 20 ani si nu avem un URSS cu tancurile la granita si nici vecini gata sa ajute cu alte tancuri fratele rus in caz de nevoie. Ma intreb... cine poarta vina mai mare ?

Marsul de marti.

Pentru ca "oteleu" e in greva spontana neanuntata si neafisata pe cacatele de panouri ultrascumpe si complet inutile m-am vazut nevoit sa vin pe jos la lucru, aproximativ 3 km pe jos. Desigur mai era alternativa taxiului postalit cu inca 2-3 aflati in situatia mea dar am preferat sa ma plimb.
35 de minute de plimbat pe jos pentru un taran proaspat mutat la oras nu e cine stie ce.
Uite asa am inceput sa vad partea buna a lucrurilor, ma mai misc, ma mentin cat de cat in forma, mai casc ochii la ce e in jur, treburi de genu asta. La fel cum m-am gandit sa imi iau ceva jaf de bicicleta, in 10 minute as fi la servici, fara batai de cap. Cursiera de acasa nu cred ca s-ar simti prea bine prin oras asa ca e nevoie de ceva tzoacla mai altfel construita.
De ce fac astia greva ?
Salarii mici. Bun.
Sefii zic - nu is mici!
Angajatii : cu fluturasul in mana : ceva gen 500 ron.
Ma intreb daca un sef ar putea trai fericit cu banii astia timp de o luna in perioada sarbatorilor cu 2-3 prunci acasa. Biletu'i 3 lei, abonamente se fac cacalau, pun pariu. Subvestii de la stat (administratia locala ) se primesc... bani probabil ca sunt pe undeva sau au fost. Desigur cand cumparam panouri de informare de "j'demii" de E, tramvaie de milioane de E, bugetul se subtiaza... si cei care o simt sunt cei de jos.
Deci, pentru voi astia din administratie care luati numai decizii bune: _|_ .

Friday, December 12, 2008

Telefonea nou !

Mi-am luat E51.


Muriti de ciuda "ashe'i ?" d'aia ca i-am pus si card de 4gb .

Thursday, December 11, 2008

Anger Management

Vazusem parca de SysAdminday un filmulet despre activitatea celor care ocupa functia asta, rapara orice, inclusiv pixuri si masini Volvo, ofera un umar de plans pentru oricine, cunoaste mai multe limbi straine, e consilier pe probleme de orice fel, pe scurt, baietii aia buni la toate.
Nimic rau pana aci, problema e atunci cand esti prea de treaba si ajuti oamenii fara sa te gandesti la consecinte prea mult ca doar esti ocupat cu surubareala, cu verificari, cu reconfigurari etc. si te trezesti inconjurat de mai multe conflicte de interese care au ajuns cumva sa se invarta in jurul tau, pentru ca nimeni nu e suficient de matur si de vertical incat sa se impuna in fata oamenilor; si ia ghici? cine pica de vina ?
"- Da de ce te enervezi ? "
Chiar asa? oare de ce ? Asa ca imi vad de treaba in continuare si sper ca cei cu intrebarea de mai sus sa nu vina nervosi inapoi la mine :) .
Stau si ma intreb de ce se intampla toate astea, nu ma limitez la cauzele imediate, incerc sa ma detasez cat mai mult si sa cuprind cat mai multe aspecte si oricum o intorc si o sucesc ajung la educatie, copii sunt fix ceea ce merita parintii sa aibe, altfel nu imi explic indisciplina, lipsa acuta de bun simt, jegul, putoarea, lenea, indiferenta si alte si alte "calitati " pe care incet incet lumea din jurul nostru le asociaza pana la sinonimie, daca pot zice asa, cu termenul de "roman" nu conteaza etnia, conteaza ca e din Romania, mandru si plin, are si de ce, vin sarbatorile!
Ajungi asa la niste rezultate cu ganditul si te mai linistesti, la urma urmei esti si tu roman, dar de ce nu puti ? de ce nu esti la fel de nesimtit ? oare ai putea sa fii asa ? eu cred ca da, oricine ar putea fi asa la un moment dat, faza e ca o faci obligat, altii o fac natural... uneori cu acte in regula.

Wednesday, December 3, 2008

"Sa traiesc! Sa traiesc!"

La multi ani! mie! si lui taicameu!
Pentru ca ne-am nascut in aceeasi zi a anului. 3 dec .


Berile le dau cand oi fi mai bogat.


LE : La multi ani Alexandra!

Ce s-a mai intamplat pe 3 decembrie.

Tuesday, December 2, 2008

1 Decembrie 2k8

Am venit la servici.
Am aflat ca UDMR a cam castigat alegerile pe judet la noi, poate resusesc astia sa faca mai multe decat "geniile" de pana acum.
Am facut o plimbare de 5 minute pana la primarie sa vada si ochiu' meu ce'i p'acolo. Nimic interesant :
- o scena cu muzica populara.
- vre-o mie, doua de oameni, majoritatea de o varsta cu taicameu, unii cu nepotii dupa ei, altii doar la plimbarica si pomana.
- pomana : fasole cu ceva carnaciori ? - cred ca daca faceam economii 2-3 luni puteam organiza si eu un eveniment similar - 2 bucatarii de campanie de la armata si cateva zeci de kile de fasole = hranitu' "boborului" precum Iisus cu alea 2 paini si 3 pesti.
- steaguri putine, sentiment de mandrie nationala si feeling de sarbatoare inexistent.

Oare transportul in comun a fost gratis ieri ? eu zic ca era normal sa fie asa - poate aveam parte de mai multa prostime la primarie.

La servici - fursecuri, prajituri, suc - asta a fost un lucru bun. Partea proasta a fost cand mandria nationala de rromani care muncesc pentru italieni s-a umflat in copii si la un anumit indemn au cantat "Noi suntem romani!".
- Ba! zice "the man" - pentru mine asta e adevaratul imn!
Partea si mai proasta a fost cand din masina celui mai sus (cu un rand) mentionat au inceput sa sune manele la greu, ca doar e creatie pur rromaneasca nu ?

Partea buna - traficul - absolut lejereanu, amintea oarecum de anii de glorie, stim noi care.

Monday, December 1, 2008

Votarea de ieri.

Ieri..
Cum inca nu am flotant de Oradea, m-am dus acasa in sat sa votez.
Era destul de plicticos prin sat, dar dupa 5 minute de facut de planuri, impreuna cu 2 prieteni buni, ne-am hotarat sa cinstim ziua de ieri asa cum se cuvine, mai ales ca era o vreme foarte frumoasa afara.

Ne-am dus la Metro sa ne luam cele necesare, adica 2kg si ceva din materialul de mai jos, plus cateva beri de caciula. Cea mai buna faza a fost ca tanti de la casa ne-a taxat doar unul din pachetele cu pieptul de porc. Am baut o bere si in sanatatea ei.

Dupa vre-o juma de ora de sfortari, friptanele aratau cam asa :

Toata treaba asta impreuna cu niste muraturi, paine si bere ca sa alunece mai bine. Pot sa spun ca a fost exceptional de bun. Aer curat, peisaj frumos, timp numai bun de un picnic. Mi-a prins tare bine.
Nu ne-am betivanit prea tare, drept dovada ca am fost in stare sa mai pozam si oleaca de apus de soare.

Era sa uit de compania pe care am avut-o. O catea flamanda ca vai de ea, a fost in stare sa treaca crisul innot sa vina la noi la masa. I-m dat ei resturile. Mie personal cainele asta imi aduce aminte de un alt patruped care a sarit la mine vara asta, norocul lui ca avea stapan, dar si de niste clipe de desfatare, petrecute in aceeasi vara, tot in sanul naturii.



Toata treba asta ne-a costat aproximativ 40 ron.
A meritat nu ?