Monday, October 17, 2011

Canibalism online

In acest w-end cunoscutul om de televiziune si radio, Serban Huidu a provocat un grav accident rutier in care si-au pierdut viata pana la urma 3 persoane. Nasol, greu de trait cu asemenea povara pe suflet.
Nu prea am ce sa zic despre acest incident in sine, pacat de vietile pierdute, de trauma si necazul prin care trec supravietuitorii. Am in schimb o mare scarba despre modul in care presa trateaza acest subiect. Din 10 ziare cel putin 9 au primele 2-3 articole despre aceasta tragedie, mare pe prima pagina cu lux de amanunte. Stati ca pana se termina ziua mai apar alte 2-3 articole pe aceeasi tema in care se spune acelasi lucru. Aceasta tragedie a adus un frecat de maini fericit cu gandul la felia de audienta si profitul scos din asta. Desigur... unii sunt pro altii sunt contra, unii vor da vina pe vreme altii vor zice ca e vitezoman, altii ca e criminal iar altii ca nu ar mai fi trebuit lasat sa conduca dupa accidentul din iarna, etc etc etc.
Stati ca am uitat un lucru al dracului de important : ghicitorii in stele! dupa eveniment au aparut sa ne zica despre fantome si energii negative in zona si ca omul e nascut sa adune dezastre. Toti vor sa fie in fata sa isi o feliuta de audienta.
Nimeni nu o sa zica ceva despre faptul ca drumul ala a fost gandit in urma cu multi ani cand drumarii nu se gandeau ca vom avea milioane de masini si cineva ar fi trebuit sa se sesizeze cu ani in urma sa faca ceva datorita numarului mare de accidente in zona, un marcaj si niste panouri mai stralucitoare daca nu o imbunatatire a geometriei drumului.
Toata lumea e de acord ca avem un jurnalism de 2 bani, foarte slab si fara nici un cod etic. Partea nasoala e ca nu se va schimba in bine prea curand. Eu le-as propune astora celebri sa se inteleaga intre ei sa faca cate o boacana asa pe rand sa aibe presa ce scrie.

No comments: